Loek Habbema studeerde geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam. Hij specialiseerde zich in het Academisch Ziekenhuis van de Vrije Universiteit in Amsterdam tot Dermatoloog-Venereoloog.

Daarna werd hij benoemd tot hoofd van de polikliniek in het Academisch Ziekenhuis Rotterdam, Dijkzigt. Sinds 1993 was hij als zelfstandig dermatoloog verbonden aan Medisch Centrum ‘t Gooi in Bussum, waarvan hij oprichter en directeur was. Daar heeft hij zich bewust toegelegd op deelgebieden in de cosmetische dermatologie en cosmetische dermatochirurgie. Nu behandelt Loek Habbema zijn patiënten in de Bergman Clinic in Hilversum.

Sindsdien neemt Loek Habbema wereldwijd een vooraanstaande positie in op het gebied van de cosmetische dermatologie en cosmetische dermatochirurgie. Hij is een veelgevraagd spreker op belangrijke international congressen. Dit heeft tevens geresulteerd in vele posities in de Board van meerdere international verenigingen. Ook is aan Loek Habbema in 2015 de Karl Koller Award uitgereikt vanwege zijn grote bijdrage aan de ontwikkeling van de Tumescent Lokale Anesthesie.

Dokter Loek Habbema staat geregistreerd in het BIG -register met nummer 19021296601 en is bereikbaar via info@loekhabbema.nl