Ongewenste vetophopingen
Eén van de specialisaties van dokter Loek Habbema is het verwijderen van ongewenste vetophopingen. Onder andere door de zeer specifieke en verfijnde techniek van liposuctie (Tumescent Liposculpture) onder plaatselijke verdoving, cryolipolyse, een behandeling zonder verdoving en injectielipolyse.
De eenvoudigste manier van het verwijderen van vet uit het lichaam is regelmatige lichaamsbeweging en een gezond dieet. Echter, soms kunnen ondanks alle inspanning vetophopingen ontstaan of blijven bestaan. Denk aan de hardnekkige ‘love-handles’, het onderbuikje, de zadeltassen, mannelijke borsten, de onderkin en hamsterwangen, de buffalo hump (vetophoping rondom de nek en bovenrug) en de onderhuidse vetgezwellen (lipomen). Dit soort vetophopingen zitten of op een ‘voorkeurs’-plek en/of hebben een specifieke vetsamenstelling, waardoor ze onmogelijk weg te trainen zijn, of door middel van dieet verminderen.
De behandelingen om ongewenst vet te verwijderen hebben elk hun voor- en nadelen. Hieronder een korte omschrijving van de behandelingen en daaronder een overzicht met de belangrijkste verschillen per behandeling.
Pure Tumescent Liposuctie
Bij deze behandeling met vibrerende zuignaalden wordt het onderhuids vet op een zachte, gecontroleerde manier weggezogen. Een belangrijk verschil met de klassieke liposuctie is dat de ingreep plaatsvindt plaats onder plaatselijke verdoving. Een tweede verschil is dat er eerst heel veel vloeistof onder de huid wordt gespoten, veel meer dan bij de gebruikelijke liposuctie. Dit inspuiten moet op een specialemaniergebeuren met een tiental hele dunne naaldjesen de vloeistofmoet heel langzaam worden ingespoten (ongeveer 1 tot 1,5 uur), waarna het vet met dunne, vibrerende microcanules wordt weggezogen. Dat zorgt ervoor dat het vezelnetwerk en de lymfevaten niet beschadigen. Bij deze liposuctie behandeling kunnen veel grote hoeveelheden vet worden verwijderd over grote gebieden. De door vetweefsel gevormde onderkin en hamsterwangen, buffalo hump, zadeltassen, mannelijke en vrouwelijke borsten, ‘love-handles’, het onderbuikje, de binnenkant van de bovenbenen en de klassieke ‘zadeltassen’ zijn uitermate geschikt voor deze behandeling.
Cryolipolyse
Tegenwoordig worden er veel behandelingen aangeboden om, zonder prikjes of naalden, het vet van buitenaf te doen ‘smelten’. Voorbeelden hiervan zijn cryolipolyse, laser en ultrasoon geluid. Wij bieden de ICE AESTHETIC Cryolipolyse behandeling – ook wel ‘’vetbevriezing’’ – aan. Cryolipolyse is een behandeling voor het plaatselijk verwijderen van vet door de bevriezing van vetcellen. Er is geen verdoving of narcose voor nodig. Omdat de vetcellen gevoelig zijn voor kou worden ze door de behandeling, waardoor het vet bevriest, gekristalliseerd en vernietigd zonder dat het omliggende weefsel beschadigd raakt. Het verwijderen van deze vetcellen doet het lichaam verder zelf via het lymfevatenstelsel. De resultaten van Cryolipolyse zijn echter minder spectaculair en voorspelbaar dan bij een liposuctie en alleen geschikt voor kleinere gebieden van het lichaam.
Chemische Lipolyse
Wij bieden ook de behandeling met Injectiellipolyse injecties aan. Dit is de oplossing voor mensen die kleine plaatselijke vetbobbels willen verwijderen en geen andere behandeling willen ondergaan. Door middel ven kleine prikjes wordt een vloeistof rechtstreeks in de vetophoping geïnjecteerd. Daardoor wordt het vet geleidelijk aan vloeibaar, waarna het kan worden afgevoerd en via ontlasting uitgescheiden. De methode is momenteel alleen mogelijk voor de onderkin. Het strak trekkende effect van de huid is echter beperkt na deze ingreep, en alleen het middelste deel van de onderkin kan worden behandeld om zenuwbeschadiging te voorkomen.
Welke behandeling is het meest geschikt?
Cryolipolyse, liposuctie of Injectielipolyse? Deze behandelingen hebben allemaal een ander doel. Met Cryolipolyse kunnen kleine vetophopingen bij ongeveer 80% van de behandelde mensen worden verminderd. Het gaat dan om een beperkte vermindering van de vetlaag over een klein gebied. Bij Liposuctie onder plaatselijke verdoving kunnen in 1 behandeling veel grotere hoeveelheden vet worden verwijderd over grote gebieden. Met Injectielipolyse gaat het echt om veel kleinere gebieden en hinderlijke kleinere vetbobbels. De hersteltijd van Cryolipolyse is kort, na injectielipolyse is ook kort maar je houdt wel enkele weken harde plekken, na Liposuctie kan dit kort of iets langer zijn, afhankelijk van vele factoren. Het resultaat van liposuctie is direct zichtbaar en er is maar 1 behandeling nodig, bij Cryolipolyse en Injectielipolyse zijn er vaak meerdere behandelingen nodig voor het gewenste resultaat. Alle behandelingen zijn veilig, maar brengen altijd een kans op complicaties met zich mee.
Meer informatie
Heeft u vragen over de behandelingen voor het verwijderen van ongewenste vetophopingen of wilt u behandeld worden? Maak dan een afspraak voor een informatiegesprek, u kunt hiervoor bellen met 06 811 04 111. Tijdens het informatiegesprek nemen we de behandelmogelijkheden uitgebreid met u door en kijken we samen welke behandeling voor u het meest geschikt is.